Patrunderea rosiilor in Europa in secolele XIV-XV aduse de navigatorii spanioli, portughezi si italieni aduce pizza in epoca moderna, determinand ascensiunea teribila a ”painii plate si rotunde” pe care muncitorii napoletani incep sa puna sos de rosii. Ulterior s-a adaugat branza mozzarella si busuioc.
Ajungand in zilele noastre pizza se face cu o varietate de topping-uri, fiecare patrie ”de adoptie” adaugand si ceva din specificul national.
Desi nu avem la dispozitie rodii de ”San Marzano” si mozzarella ”di Bufala Campana”, Pizza Pinoccio este preparata cu aluat de casa, clasic sau pufos, cu sos de rosii si bususioc iar toppinguri cate vrei: salam, sunca, carnati, pui, fructe de mare, ton, ciuperci, spanac si lista continua...
Picanta, aromata, coapta cu grija pe samota... ”Nu stiu altii cum sunt” zicea Creanga in neasemuitele lui Amintiri... ei bine! mie personal mi se aplica si la pizza... pur si simplu nu ma pot abtine. Pinoccio are si aceasta solutie, o alternativa pentru ”impatimitii de pizza” pentru pofticiosi, pentru cei care... ”azi nu am inspiratie, ce mancam?“
PIZZA MARGHERITA
(sos roşii, mozzarella, măsline, oregano)
8 LEI - Ø 22
10 LEI - Ø 32
PIZZA VEGETARIANA
(sos roşii, mozzarella, ciuperci, ceapă, ardei gras, roşii, porumb, măsline)
10 LEI - Ø 22
12 LEI - Ø 32
PIZZA FUNGHI
(sos roşii, mozzarella, ciuperci, oregano)
10 LEI - Ø 22
12 LEI - Ø 32
PIZZA PROSCIUTTO
(sos roşii, mozzarella, şuncă, oregano)
11 LEI - Ø 22
13 LEI - Ø 32